Zomerbridge en .. nieuwe vervolg bridgecursussen

In de zomermaanden zijn er op de woensdagavonden in augustus vanaf 19:30 uur inloop zomerbridgedrives in het denksportcentrum. De Oefenclub van Wim vd Berg voor de beginnende bridgers en voor de wat gevorderde kaarters organiseert Crash, ADG, PAS en De Sleutels (CAPS) separate zomerdrives.

Bridgecursussen
Deze cursus is bedoeld voor bridgers die de beginners cursussen hebben gehad en hun kennis en speeltechniek willen verbeteren. Aan de hand van het boek leer bridge met Berry Westra deel 3 worden de volgende onderwerpen herhaald en uitgediept. Het af en tegenspelen van sans en troef contracten. Het eerste bijbod, de herbieding en het tweede bijbod. Controlebiedingen, bieden na 2 openingen en doubletten.

De cursus bestaat uit theorie en oefenspellen. De lessen worden gegeven op woensdagavond van 20.00 tot 22.15 uur. Eerste les is op woensdagavond 12 september 2018. De cursusduur is 12 weken. De kosten zijn 60 euro exclusief het cursusboek. De cursus wordt gegeven in het denksportcentrum Robijnstraat 4 te Leiden.

 Voor opgave en informatie kunt u bellen met Teun Boer 0650288606. Of via e-mail teun.boer@live.nl

Leer bridge met Berry Westra deel 2. een vervolgcursus bridge voor beginners.
Deze cursus is bedoeld voor bridgers die een beginners cursus hebben gehad en hun kennis en speeltechniek willen uitbreiden en verbeteren. Aan de hand van het boek leer bridge met Berry Westra deel 2 worden de volgende onderwerpen herhaald en uitgediept.
Het af en tegenspelen van sans en troef contracten.
Uitkomen en signaleren.
Het eerste bijbod, de herbieding en het tweede bijbod.
Het bieden na een 1 sans opening met “Stayman” en “Jacoby”.
De preëmptieve opening.
Het volgbod en het informatiedoublet.
Reageren op tussenbieden.
Het slembieden met behulp van “De Blackwood conventie”.

De cursus bestaat uit theorie en dit in de praktijk oefenen.
De cursus begint op woensdagavond 27 september 2017 om 20.00 uur en wordt gegeven in het denksportcentrum Robijnstraat 4 te Leiden. De cursus bestaat uit 12 lessen van ca. 2 uur en kost 50 euro, exclusief het cursusboek Leer Bridge met Berry Westra deel 2 en exclusief de cd-rom met oefenspellen. Voor opgave en informatie kunt u bellen met Teun Boer 0650288606. Of via e-mail teun.boer@live.nl