Dammer Wim Heemskerk overleden


16 september 2013 12:16
Gepubliceerd door

Heemskerk_WimOp dinsdag 10 september jl. overleed dammer Wim Heemskerk op een gezegende leeftijd van 92 jaar. ‘Meneer Heemskerk’ (zo werd hij in het algemeen binnen het SDL-bestuur genoemd) was jarenlang een onbaatzuchtig vrijwilliger en commissielid van de stichting SDL.

Hilarisch – maar ook legendarisch – was zijn ietwat zuinige opstelling bij het maken van bijvoorbeeld broodjes: als er dan na een receptie bleek dat er toch wel erg veel beleg overbleef. Of als er iets (gevulde koeken) over de uiterste verkoopdatum heen ging. Hij liet het zich dan toch alsnog lekker smaken. Hij ontving de laatste jaren ook periodiek de tapwacht van Heineken als die de tapinstallatie kwam reinigen.

Het Leids Damgenootschap verliest in hem een sterk dammer, team- en wedstrijdleider. Hij was 77 jaar lid van de dambond. Tot zelfs op hoge leeftijd won hij van sterkere (jonge) tegenstanders in zowel de landelijke als de regionale competitie.
Op vrijdag 13 september werd ‘Meneer Heemskerk’ op Rhijnhof begraven. Veel familieleden en oude en jongere damvrienden waren daarbij aanwezig. Namens het SDL-bestuur was het volledige dagelijks bestuur daarbij aanwezig en sprak voorzitter Maaike Valkenburg over onder meer zijn ‘bovengenoemde besparende wapenfeiten’ en meerwaarde die hij voor de SDL en de denksport was.