IGM Roeland Pruijssers wint 10e Leiden Chess

door admin

Winnaars-sponsor-LCT2016Schaken verveelt nooit‘. Zo kopte het sportkatern op 25 juli jl. van de lokale krant het Leidsch Dagblad. Journaliste Welmoed de Lang (met fotograaf) was op de slotdag te gast in het Leidse Denksportcentrum en ze had het niet beter kunnen typeren met een van de uitspraken van toernooiwinnaar Roeland Pruijssers: “Ik had al een tijd geen toernooi meer gewonnen, dus ben ik hier wel heel blij mee. Ook al omdat ik Loek op remise kon houden. Ik was vooraf best nerveus.”


Roeland bleek na die afsluitende remise met toernooifavoriet Van Wely – samen met toernooiverrassing Hugo ten Hertog – op de eerste en tweede plaats te eindigen. Roeland en Hugo hadden beiden 7 punten, maar Roeland bleek een betere weerstand te hebben, waardoor hij tot toernooiwinnaar werd uitgeroepen. Koplopers dus met een halfje meer dan een achtervolgend groepje met Chanda Sandipan,  Loek van Wely, Robby Kevlishvili en Arthur Pijpers (6½). In een groep met 6 punten nog een aantal grootmeesters, zie onder de button van A-groep de overige plaatsen.

Het toernooi boekte uiteindelijk ook nog een aantal FIDE-normen…

Lees verder op de toernooisite.

Spectaculaire opening bij het Leidse centraal station.. (14 juli 2016)

Het startsein voor de tiende editie van het Leiden Chess Tournament werd op spectaculaire wijze verricht in het omgebouwde Stationsgebied bij Leiden centraal. De Buurt is de tijdelijke invulling van het Stationsgebied Leiden van 17 juni t/m 18 september dit jaar. Dit gebied is deze zomer de hotspot waar cultuur, sport, kennis, theater, relaxen en lekker eten Leidenaren samenbrengt. De Buurt is door middel van zeecontainers opgedeeld in verschillende gebieden waar voor jong en oud activiteiten worden georganiseerd. Zonnen op het stadsstrand? Aan sport meedoen of naar sport kijken? Of geniet je toch liever van muziek? Deze zomer is alles voor Leiden in de buurt!
Zie de website voor meer info: www.debuurtleiden.nlwebsiteDeBuurt

Op Donderdag 14 juli vanaf 19:00 uur is het evenemententerrein voor een deel omgebouwd voor een doorlopende simultaan voor passanten en zal worden gegeven door de sterke amateur Bert van der Marel en zal de hoofdsponsor Roel Piket (what’s in a chessname..) het in een kloksimultaan opnemen tegen onder meer enkele vrouwen (thema van dit jubileumtoernooi) en cosponsors. We nodigen u van harte uit om dit spektakel te komen bekijken of om er gratis aan mee te willen doen.
Mail even naar janbey@leidenchess.com dat je graag een uurtje wilt komen schaken tijdens dit openingsevent.

Het Open toernooi duurt dit keer van 15-24 juli 2016 en is inmiddels goed bezet met meer dan 135 deelnemers, maar er is nog enige ruimte (20 deelnemers).

Vrouwen in de hoofdrol
Crowngroup2016
De tiende editie van het Leiden Chess Tournament (van 14-24 juli 2016) staat in het teken van schakende vrouwen. Er zal in dit jubileumtoernoChapeau-t-shirt300oi een dubbelrondige kroongroep bovenop het Open internationale toernooi zijn met de vier sterke regionale schaaksters Martine Middelveld, Ioana Smaranda Padurariu, Rosa Ratsma en Leonore Braggaar. Alle vrouwen behoren tot de top vijftien van ons land.

Voorts zien we in het Open toernooi in de top van het deelnemersveld meervoudig nationaal kampioene grootmeesterZhaoqin Peng en de absoluut sterkste vrouw van dit moment in het Aziatische werelddeel internationaal meester Irine Kharisma Sukandar.

In de top van het Open deelnemersveld is er naast grootmeester Peng en de absoluut sterkste vrouw van dit moment in het Aziatische werelddeel internationaal meester Irine Kharisma Sukandar, ook meervoudig nationaal kampioen Loek van Wely. Er is dit jaar een opvallend sterk en breed gedragen deelnemersveld met meer dan 25 (groot)meesters uit elf landen.

 

Gerelateerde berichten