Ruim 4000 euro naar het goede doel

door admin

De vier Leidse bridgeclubs Crash, ADG, PAS en Sleutels (CAPS) organiseerden op 28 december jl. een groot bridgetoernooi in drie sterktegroepen voor het goede doel: de stichting Kinder Kanker (KiKa). Zo’n 148 bridgers kwamen die avond naar het Leidse denksportcentrum om zoveel mogelijk geld in te zamelen. De Leidse sportwethouder Paul Dirkse (foto) was aanwezig om de deelnemers ervan te overtuigen dat deze drive het goede doel steunde en dat sportiviteit het motto moest zijn. Hij ‘schoot’ daarmee officieel het toernooi weg. De foto’s in dit korte verslag zijn van de hand van Simone Langeweg, waarvoor onze dank.

De zege in de A-lijn (dertig paren) ging naar het duo Henk Koetsier & Truus van der Spek met de fraaie scorepercentage van 70,92 (zie foto). In de B-lijn met 32 paren ging de zege naar het bridgepaar Joany Hübscher-Cohen & Esther van Seters met een scorepercentage van 64,29. De winst in de beginnersgroep (C-lijn) – met toch ook nog twaalf paren – was voor het duo Johan Wayer & Ger Nieuwpoort met 65 als scorepercentage.
Alle uitslagen en overige info staan hier op de website van ADG Leiden (NBB).

Naast de vele al of niet geschonken prijzen op de bridge prijzentafel, was er na afloop tevens een veiling met zo’n dertig kavels. Voor die gelegenheid had de organisatie tevens gezorgd voor passende lekkere hapjes van Bureau Chapeau en ook die gingen van hand tot hand onder het genot van een drankje. Naar mate het drankpercentage hoger werd dan het bridgepercentage leverde dat mooie biedingen op!
Alle kavels gingen gingen met veel door elkaar heen geschreeuw van hand tot hand. Speciaal hiervoor was een spreekstalmeester en veilingmeester ingehuurd (op de foto nog net zichtbaar met het blauwe glimmende jasje) en die kweet zich dapper van zijn taak. Waardoor de organisatie na afloop inschatte dat de opbrengst tussen de 4000 a 4500 euro zal hebben opgebracht: een fraai saldo CAPS!
(JB).

&&&

Update: sportwethouder Paul Dirkse opent KiKa Kerstdrive (28 dec)

De Leidse bridgeclubs Crash, ADG, Pas en De Sleutels (CAPS) organiseren op donderdagavond 28 december aanstaande een bridgedrive voor het goede doel KiKa.
We spelen in drie lijnen: A (voor gevorderden), B (voor club­bridgers) en C (voor beginners). Plaats: Denksportcentrum, Robijnstraat 4, Leiden, tijd: 19.45 – circa 23.30 uur, daarna feestelijke prijs­uitreiking en een veiling voor het goede doel.

Wat kun je doen om een succes te maken van de KiKa Kerstdrive op 28 december?

 • Nou, om te beginnen en het allerbelangrijkste: doe mee en schrijf je in! We hopen op 100 paren. Het inschrijfgeld bedraagt € 15 per paar, maar je mag uiteraard extra geld overmaken voor het goede doel, graag zelfs. Maak je inschrijfgeld (én je extra Kikadonatie) uiterlijk 24 december over op rekening NL58ABNA0505659158 op naam van P. Smit en vermeld hierbij:
 1. de lijn waarin je wilt spelen (A, B of C),
 2. je eigen naam en die van je partner (voor- en achternamen)
 3. jullie NBB-nummers als je lid bent van de Bond en
 4. een mailadres waarop de wedstrijdleiding je kan bereiken.
  Je krijgt een inschrijfbevestiging via de mail.

 • Maak wat geld over voor Kika, ook als je niet kunt meedoen! Dat kan op het rekeningnummer hierboven.
 • Stel een leuke prijs beschikbaar voor de prijzentafel of de loterij. Bak een taart of haal een mooie fles wijn of whisky uit je kelder. Ga na wat jezelf graag zou willen krijgen en lever dat aan. Mail met Truus (spekgvd@euronet.nl) om na te gaan hoe we je prijs ter plekke krijgen als je er zelf niet bent. Bovendien wil de organisatie graag een overzicht van de aangeleverde prijzen dus mail me sowieso! Laat uiterlijk 20 december weten wat je beschikbaar stelt.
 • Stel iets moois beschikbaar voor de Kika-veiling. Natuurlijk kan dat iets materieels zijn (s.v.p. geen zolder­dochters zoals encyclopedieën en kapotte lampen. etc.), zoals taart, zelfgemaakte jam, soep, hachee, een fles champagne, een gesigneerd bridgeboek of een cadeau uit het kerstpakket van je baas. Je kunt echter ook een ‘stukje van jezelf’ geven. Heb je een boot, dan wil je wellicht een middagje varen voor iemand met zijn/haar gezin of vrienden in de verkoop gooien. Kun je goed bridgen, dan wil je wellicht een middagje of avondje les geven aan een aantal bridgers (mét hapjes en drankjes uiteraard). Kun je goed koken, dan wil je wellicht een keer voor iemand/een klein gezelschap een high tea verzorgen of een lunch verzorgen of een diner koken. Ben je een klusser, dan kun je jezelf een dagdeel als klusser aanbieden. Je kunt misschien ook een keer oppassen. Of een fiets- of wandeltocht organiseren. Of je vakantiehuis gratis een weekend of midweekje beschik­baar stellen. Of iemand gezellig mee uit eten nemen, een avondje spelling verzorgen, een huis­concert geven, wat voor workshop dan ook geven of iemand lekker masseren. Kortom, de mogelijk­heden zijn legio. Mail ook nu voor 20 december met spekgvd@euronet.nl. Geef in je mail aan:
  1. wat je beschikbaar stelt,
  2. wat het minimumbedrag is voor het te veilen object en (bij iets ‘immaterieels’)
  3. op welk telefoonnummer of mailadres de hoogste bieder je kan bereiken om een afspraak te maken.
  4. Voeg als het kan een foto toe van het te veilen object. We kunnen op basis van die gegevens een handig overzichtje vooraf maken voor alle deelnemers, zodat iedereen weet op welke objecten hij/zij een bod wil uitbrengen.
 • Zet een advertentie van je bedrijf in het spellenboekje; dit boekje met alle spellen + commentaar wordt direct na de drive uitgedeeld. Zo weet je zeker dat veel mensen je advertentie lezen. Je kunt adverteren voor € 25, € 50 of € 100 euro (kwart bladzijde, halve bladzijde of hele bladzijde). Ontwerp je eigen advertentietekst en stuur deze in pdf of jpg naar rcheinsman@hotmail.com. Zo nodig neemt de drukker contact op met je. Maak het geld over naar het bovenstaande rekeningnummer o.v.v. ‘advertentie K3’. De uiterste inleverdatum is 20 december 2017.
 • Sponsor een deel van de hapjes die Bureau Chapeau serveert en andere kosten die we moeten maken. We roepen je naam om bij de gesponsorde traktatie en eeuwige dank van alle deelnemers valt je ten deel! Maak het geld over op bovenstaand rekeningnummer o.v.v. hapjes­sponsor K3. Sponsoren kan tot en met 28 december.
 • Vergaar eeuwige roem en dankbaarheid door een taart of een cake te bakken voor bij de koffie en thee bij de ontvangst. Geef bij voorkeur vóór 15 december aan spekgvd@euronet.nl door wat je de deel­nemers gaat voorzetten. Zorg ervoor dat de taart/cake gesneden is en neem hem mee de 28e. Doe je niet mee, dan regelen we wel wat. Voor bordjes, vorkjes en servetten wordt gezorgd.

Het belangrijkste is uiteraard dat je meedoet!
Verder hopen we dat je of een donatie overmaakt en/of een prijs beschikbaar stelt en/of iets voor de veiling beschikbaar stelt en/of een advertentie plaatst en/of sponsort en/of aan het bakken slaat. Alles voor het goede doel! Zegt het voort.

Tot donderdag de 28e december!

Namens de CAPS-organisatie

Truus van der Spek

 

 

Gerelateerde berichten