LSG wint LeiSB snelschaaktitel

door admin

Traditioneel is er op de laatste zaterdag van het jaar het snelschaakkampioenschap van de Leidse Schaakbond (LeiSB), ook wel reeds jarenlang het Oliebollentoernooi genoemd. Dit keer werd dit gehouden op zaterdag 30 december jl. in het Leidse denksportcentrum met 35 viertallen van de Leidse clubs. Echter sinds een paar jaar zijn er ook teams van de Haagse Schaakbond welkom op dit toernooi. In de hoofdgroep gingen de viertallen van Promotie (Zoetermeer) en LSG Leiden gelijk op en stonden na negen ronden beiden op 18 matchpunten. Het bordpuntensaldo was ruim in het voordeel van LSG, dus moest de ploeg uit Zoetermeer winnen voor die Leidse regiotitel.

In een gelijkopgaande strijd maakte LSG’s topscorer Edwin van Haastert met een 2-0 score in zijn voordeel uiteindelijk het verschil. Het feit dat de eindstand bij het oliebollentoernooi bepaald wordt op matchpunten zorgde dit jaar voor een spannend slot. Met de kleinst mogelijke cijfers van 4.5-3.5 trok LSG uiteindelijk aan het langste eind (zie foto van het begin van die strijd).

In de B- en C-groep heerste teams van de sv Leiderdorp. Het eerste team won de B-poule en het tweede de C-poule.
De topscorersprijzen gingen naar Edwin van Haastert 18.5 uit 20 partijen in de A-groep, Stefan Bekker met 20 uit 22 in B-groep en Stefan Tabak met een maximale 22 punten uit 22 partijen in de C-groep.
Op onderstaande foto het LSG -viertal met vlnr de Internationale meesters Rudy van Wessel, Jelmer Jens, Arthur Pijpers en Edwin van Haastert. Meest rechts is LeiSB-voorzitter Wim Zwinkels die de prijzen uitreikte.
Op de website van LSG staan alle uitslagen en een fotoselectie.

Gerelateerde berichten