Opening nieuw seizoen met zomermarkt

door admin

Op vrijdag 31 augustus jl. hield de wijk- en winkeliersvereniging voor het Diamantplein samen met de gemeente Leiden een Zomermarkt. Er waren ruim dertig standjes van allerlei origine te bewonderen. Ook het denksportcentrum toonde in een standje haar denksporten bridge, dammen, go en schaken. Onder meer Ron Bosman (Sleutels), Maurits Meijer (LDG) en Rob Uittenboogaard (LSG-jeugd) – en ik zal ongetwijfeld iemand overslaan – gaven acte  de présence in de stand (foto). Ik begreep uit het verhaal van een bezoeker dat Maurits aan een goede werving bezig was door opzichtig van een jonge tegenstander te verliezen. Wat is er  leuker voor zo’n kind om van een goede dammer te kunnen winnen.
Nou, misschien toch dat springkussen naast de viskar van Hartevelt… (foto).

&&&

Wethouder Yvonne van Delft (hier op de foto’s van onder meer Paul Dujardin) was namens de gemeente aanwezig om onder meer de wijkbewoners en andere belangstellenden te vertellen, dat ze vlakbij het winkelcentrum woont en regelmatig die winkels bezoekt. Ze opende met een bruisende actie van stikstof.
Ze was ook zeer verrast door de vele belangstellenden.

Veel fotografen – onder andere namens alle regiobladen – waren aanwezig om leuke plaatjes te schieten. Dan is het toch wel weer vreemd dat in het Leidsch Dagblad van zaterdag een verslag zonder foto stond. Die zal dan wel wegens ruimtegebrek op het laatste moment zijn vervallen. Tegen de verslaggever van het LD vertelde de wethouder onder meer dat de gemeente het een beetje lastig heeft met de drie eigenaren van het centrum om tot een goed opknapplan te komen. Een eigenaar van het Radiuspand aan de Lelylaan, het centrale deel van winkels en de eigenaar van het denksportcentrum. Van Delft: “En het zou helemaal mooi zijn wanneer aan het Diamantplein dingen worden ontdekt waar we later in heel Leiden wat aan hebben.”

Ik kon namens de SDL ook enige foto’s maken, want ik was toch al aanwezig omdat de stichting zijn jaarlijkse klussendag hield. Met dit keer – sinds jaren – een recordaantal vrijwilligers (10 man/vrouw) werden de klussen op een geanimeerde, maar zeker ook op geroutineerde wijze uitgevoerd. Het pand heeft weer die vertrouwde gele, blauwe en witte kleuren aan de voorzijde!

(JB).

Gerelateerde berichten