Tweede Leidse KikaKerstdrive groot succes

door Beheerder

Maar liefst 72 paren deden er dit jaar mee aan de bridgedrive die op 28 december werd gehouden voor Kika. Dat zijn er net zoveel als vorig jaar. De drive werd wederom georganiseerd door CAPS, een samenwerkingsverband van vijf Leidse bridgeclubs. In totaal is er zo’n € 6.000 binnengehaald. 75% hiervan gaat naar Kika en 25% naar Franniez, een Leidse stichting die zich inzet voor chronisch zieke kinderen. Het bedrag werd bijeengebracht door inschrijfgelden, giften, de verkoop van 1500 lootjes (à 50 cent per stuk) en vooral door een veiling van zo’n 30 ‘kavels’ voor het goede doel, onder de bezielende leiding van veilingmeester Martin Hooymans. Deelnemers konden zich bijvoorbeeld inschrijven voor een stadswandeling door stadshistoricus Cor Smit of een huisconcert of huisdiner. Ook konden ze bieden op van alles en nog wat, bijvoorbeeld restaurantbonnen van De Beukenhof (Oegstgeest), de Moerbei (Warmond) en De Jonker (Oegstgeest), een sloepentocht, een matrixframe van André America en zelf gebakken taarten. Deelnemers konden ook bieden op lessen scheikunde, taarten bakken, spannend schrijven of bridge.

De opening werd verricht door Martijn Otten, PvdA-raadslid te Leiden. Hij wil zich met zijn fractie inspannen voor de realisatie van een nieuw denksportcentrum in universiteitsstad Leiden en benadrukte uiteraard het belang voor onderzoek voor kinderkanker. Daarna sprak Franny Slingerland, oprichtster van Franniez (www.franniez.nl). Zij liet de ‘spiraal met een verhaal’ zien die chronisch zieke kinderen zelf stukje voor stukje opbouwen. Daarmee kunnen ze iedereen in hun omgeving laten zien welke ingrijpende behandelingen ze doorstaan en hoe stoer ze zijn.

De drive werd gewonnen door (vader) Karel Kroon en (dochter) Els Kroon. Zij speelden in de B-lijn (clubbridgers). Tweede werd Franny zelf met haar partner Richard Borgmeier; zij kwamen uit in de C-lijn (thuisbridgers). De eerste plaats in de A-lijn (hoofdklasse en hoger) was voor Stephan van Blitterswijk en Jan Sprenger.

Gerelateerde berichten