Het Denksportcentrum weer eigendom van de denksporters.

door Beheerder

Het Denksportcentrum Leiden (DCL) is weer eigendom van de denksporters. We hebben het daarom – met veel inzet van vrijwilligers – gerenoveerd. We hebben financiële steun gekregen van diverse fondsen (Druckerfonds, Fonds 1818 en het Ondernemersfonds) en van de eigen leden. Het DCL is aan de binnenkant nu helemaal geverfd, er is nieuwe verlichting (uiteraard LED) en nieuwe vloerbedekking. De buitenkant volgt dit voorjaar.

We zijn trots op het resultaat!

Toekomst

In de nabije toekomst willen we verhuizen naar de Vlietzone (locatie naast het Openluchtzwembad de Vliet). Een en ander conform de gemeente-raadsmotie van 17 september 2020 (M20.0066/4). We zijn nu bezig met projectontwikkelaars, die ons kunnen helpen met de bouw op de nieuwe locatie in ruil voor woningbouw op de oude locatie. We schatten in dat dit proces 3-5 jaar duurt.

Leiden vergrijst en het is aangetoond dat actief met Denksport bezig zijn helpt om geestelijk gezond te blijven vooral voor ouderen en mindervalide mensen. Daarom is investeren in denksport kostenefficiënt. Denksport is ook topsport; een schaker verbruikt tijdens toptoernooien tot 6000 cal. op een dag. Het Leidsch Schaak genootschap (LSG) was recent landskampioen van Nederland. Er zijn ca. 600 leden die in het Denkportcentrum spelen. We vragen de gemeentelijke politiek om Denksport als volwaardige sport te zien en te investeren in Denksport in Leiden. Houd rekening met de Denksport in het nieuwe onderhandelingsakkoord. Steun de Denksport en het Denksportcentrum Leiden in het bijzonder en help ons in het proces naar een nieuw Denksportcentrum Leiden in de Vlietzone.

Andere (denksport) verenigingen zijn zeer welkom in ons mooie Denksportcentrum aan de Robijnstraat 4, te Leiden. Er is nog ruimte op enkele avonden en overdag. Verder willen we het Denksportcentrum vaker overdag openstellen en zijn er (beperkte) mogelijkheden om van het nieuwe centrum gebruik te maken voor maatschappelijke organisaties.

Meer informatie

André America
Voorzitter Stichting Denksport Leiden
M 0653 410 836

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.