Dertiende 100 Handen Drive

door admin

Op zaterdag 9 maart 2024 was ons Denksportcentrum weer, net als elk jaar in maart, in de ban van de Honderdhandendrive. Deze nietsontziende bridge-marathon, georganiseerd door Koen Wagner, Femke Frietema en Danny Ahrens werd dit jaar alweer voor de 13e keer gehouden, en trok 60 paren vanuit het hele land.


De landelijke, regionale en clubtoppers troffen elkaar om in twaalf uur honderd spellen te spelen, zonder pauzes.

20240309_162741

Even naar het toilet, iets te drinken halen bij de bar, of langs de catering voor een van de heerlijke broodjes, hotdogs, soepen en salades van vaste cateraar Stefan Bal, deed je maar als je dummy was, of lekker snel klaar was met de ronde. De hele dag door kon je ook je bloedsuikerspiegel op peil houden met de bladen met kletskoppen, spekkies, paaseitjes, zoutjes, kaas en worstjes die door de zaal verspreid waren. De sfeer was sportief maar toch ontspannen, en iedereen heeft een prima, zij het uitputtende, dag gehad.
De wedstrijdleiders Danny en Femke, met ondersteuning van Yordi, hielden de klok strak in de gaten, zodat het geen nachtwerk werd, en de uitslag om een uur of elf kon worden voorgelezen.

20240309_224832

Alex Luycks en  Michiel Janssen waren aan het eind de onbetwiste winnaars. De eerste vijf paren kregen een envelop, en de prijzentafel bestond verder uit prijzen voor degenen die 10e, 15e enzovoorts waren geĆ«indigd.


De traditionele Koen Cloostermanstrofee (ijsthee met bijbehorende glazen) voor de bijzonderste rare score of biedsituatie werd uitgereikt aan Stien vd Biggelaar, Cor Stams, Emile Schols en Ruud van Seida, die dankzij een paar biedovertredingen na arbitrage in het enig juiste contract kwamen, en vervolgens door onhandig afspel toch een middenscore genereerden.

De totale uitslag is te vinden op de site van het district Leiden: https://9.bridge.nl/district-uitslagen/

(Tekst en foto’s: Femke Frietema)

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.