Beginnerscursus Bridge groot succes!

door admin

In januari 2024 is er door bridgeclub Leids Doublet gestart met een inleidende cursus bridge. Deze cursus sluit aan bij een landelijk initiatief van Rob Stravers “Leuk, Leuker, Bridge”, waarbij 200 coaches in heel Nederland mensen enthousiast willen maken voor bridge. Deelname is kosteloos. De opzet: er worden 17 lessen aangeboden, die de cursist onder begeleiding van een coach thuis kan doornemen. Daarnaast zijn er oefenavonden op verschillende dagen van de week.

Na kennismaking besloten uiteindelijk 40 deelnemers de cursus te gaan volgen. Een beeld van de enthousiaste deelnemers aan een oefenavond:

Voor een uitgebreider artikel over de cursus, zie hier

Zie ook een publicatie in de lokale Leidse krant de Sleutelstad en een interview met twee enthousiaste leden

Op 13 juni 2024 speelden 20 cursisten hun eerste bridgedrive. Een geanimeerde sfeer maar ook spannend. Voor het eerst werd er met de klok gespeeld, zonder begeleiding van de coaches en zonder mogelijkheid documentatie in te zien. Na afloop was er applaus voor de coaches. De winnaars: Corine van Diest en Lia van Schaik. In hun midden Leendert Paape, trotse coördinator van de cursus.

Maar hoe nu verder? Het doel is immers om gezellig en/of fanatiek op een club te gaan spelen, of in de huiselijke kring of op internet (zie bijv. Stepbridge). Leids Doublet gaat deze overgang soepeler maken door een aparte lijn in te richten voor nieuwe bridgers. Het aantal spellen en het speeltempo zullen lager zijn en gedurende de gehele activiteit zal er een coach aanwezig zijn. Deze lijn zal in september 2024 al van start gaan. Inmiddels hebben al dertig cursisten laten weten graag mee te doen. Zie hier voor verdere informatie en mogelijkheid tot opgeven.

Wij, als Leids Doublet leden, hopen dat de cursisten net zo gegerepen worden door het bridgen als ons “overkomen” is.

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.