Verenigingen

6 Verenigingen

Er zijn zes verenigingen die vast in Denksportcentrum Leiden spelen.

Bridge club Crash

Crash is opgericht op 30 mei 1988 met als doelstelling een thuishaven te vormen voor ambitieuze spelers uit Leiden en omgeving. Crash is uitgegroeid tot één van de sterkere verenigingen van het land, met onder meer twee teams in de Eerste divisie en drie teams in de Tweede Divisie.

Bridge Club Leids doublet

Eens lid, altijd lid!
 
Leids Doublet is een bridgevereniging, waarbij een combinatie van gezelligheid en serieus bridge centraal staat. We spelen wekelijks op donderdagavond. We spelen een mix van paren-, butler- en viertallen competities. In de zomer organiseren we op woensdagavond wekelijks een zomerdrive. Sinds januari 2023 organiseren we ook op de laatste zondag van de maand een bridgedrive met na afloop een Aziatisch buffet. Ook gaan we starten met het geven van cursussen.
Nieuwe leden zijn van harte welkom. Om te zien of je je thuis voelt bij Leids Doublet, kun je een aantal avonden of een competitie meedoen. Heb je belangstelling of vragen, stuur een email naar bestuur.bcleidsdoublet@gmail.com. Dan nemen we contact met je op.
 

 

Evenementen

Leids Damgenootschap

LDG gunt belangstellenden en nieuwkomers – zowel beginners als gevorderden – een ruime periode om vrijblijvend kennis te komen maken.

Denksportcentrum-Leiden-Dammen

Leidsch Schaakgenootschap

Leidsch Schaakgenootschap, de grootste, sterkste en gezelligste schaakvereniging van Leiden en omstreken. Bij LSG vind je spelers op allerlei niveaus, variërend van landelijke amateur-top tot aan de beginnende regionale clubschaker. Dit alles resulteert in een prettige mix van mensen die allen hetzelfde doel voor ogen hebben: een stevig potje schaken in een gezellige atmosfeer.

Leidse go club

Op onze club kan men twee avonden per week spelen, op maandagavond in de clubcompetitie en op donderdagavond om zomaar een steentje te leggen.

Leidse Schaakclub philidor

Philidor is al 100 jaar een ambitieuze én een gezellige schaakclub voor jong en oud, zowel voor de op competitie als de op recreatie gerichte schaakspeler van elk niveau.

Elke maandagavond spelen we een onderlinge competitie. Daarnaast organiseren we speciale activiteiten, zoals toernooien en trainingen.

We spelen met 3 teams in de landelijke competitie van de KNSB en met 5 teams in de regionale competitie van de LeiSB.

Philidor ondersteunt actief de jeugdschaakvereniging Op Eigen Wieken.