Verenigingen

6 Verenigingen

Er zijn zes verenigingen die vast in Denksportcentrum Leiden spelen.

Bridge club Crash

Crash is opgericht op 30 mei 1988 met als doelstelling een thuishaven te vormen voor ambitieuze spelers uit Leiden en omgeving. Crash is uitgegroeid tot één van de sterkere verenigingen van het land, met onder meer twee teams in de Eerste divisie en drie teams in de Tweede Divisie.

Bridge Club Leids doublet

Eenmaal lid, altijd lid!
Leids Doublet is in 2020 ontstaan door het samengaan van De Sleutels (1938) en ADG (1979). Een combinatie van gezelligheid en serieus bridge staat bij ons centraal. We spelen op donderdagavonden.
Extern spelen er 2 teams in de 2 e divisie, 1 team in de Hoofdklasse en 3 teams in de 1 e klasse.
Leids Doublet organiseert samen met andere Leidse Bridgeverenigingen diverse evenementen, waaronder zomerdrives op woensdagavonden, de 3 oktober Hutspotdrive en de KiKa-Kerstdrive.
Nieuwe leden zijn welkom. Om te zien of je je thuis voelt bij Leids Doublet, kun je een aantal avonden of één competitie meespelen.
Belangstelling? Stuur een e-mail naar bestuur.bcleidsdoublet@gmail.com of bel naar Truus van der Spek (06 28 23 22 71).

Evenementen

Leids Damgenootschap

LDG gunt belangstellenden en nieuwkomers – zowel beginners als gevorderden – een ruime periode om vrijblijvend kennis te komen maken.

Denksportcentrum-Leiden-Dammen

Leidsch Schaakgenootschap

Leidsch Schaakgenootschap, de grootste, sterkste en gezelligste schaakvereniging van Leiden en omstreken. Bij LSG vind je spelers op allerlei niveaus, variërend van landelijke amateur-top tot aan de beginnende regionale clubschaker. Dit alles resulteert in een prettige mix van mensen die allen hetzelfde doel voor ogen hebben: een stevig potje schaken in een gezellige atmosfeer.

Leidse go club

Op onze club kan men twee avonden per week spelen, op maandagavond in de clubcompetitie en op donderdagavond om zomaar een steentje te leggen.

Leidse Schaakclub philidor

Philidor is al 100 jaar een ambitieuze én een gezellige schaakclub voor jong en oud, zowel voor de op competitie als de op recreatie gerichte schaakspeler van elk niveau.

Elke maandagavond spelen we een onderlinge competitie. Daarnaast organiseren we speciale activiteiten, zoals toernooien en trainingen.

We spelen met 3 teams in de landelijke competitie van de KNSB en met 5 teams in de regionale competitie van de LeiSB.

Philidor ondersteunt actief de jeugdschaakvereniging Op Eigen Wieken.